Over ons.

De World Muay Thai Association is op 15 januari 1984 opgericht en is daarmee één van de oudste amateur en professionele bonden in europa.
Verschillende grote namen zijn WMTA kampioen geweest, waaronder Branco Cikatic (1987), Gilbert Ballentine (1988 en 1990), Ernesto Hoost (1989), Ivan Hyppolite (1989), Ramon Dekkers (1989), Peter Aerts (1991), Jomhod Kiatasidak (1996) en Lloyd van Dams (1998 en 1999).

Op 1 april 2009 is het organisatorische stokje doorgegeven en kennen we de WMTA zoals hij nu is. De WMTA is een onafhankelijke bond die niet gerelateerd is aan een sportschool of organiserende promotor. Op deze manier willen wij onze objectiviteit waarborgen.

In de eerste plaats leveren wij natuurlijk officials die hun weg weten in de diverse ring disciplines. De WMTA heeft wedstrijden begeleid in Marokko, Thailand, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Duitsland, Turkije, Rusland, Frankrijk, België, Curacao en Nicaragua.

De WMTA is een promotor ondersteunende organisatie, dit houd voor ons en u in dat we meedenken, anticiperen en participeren bij de gala’s waaraan wij zijn verbonden. Denk daarbij aan een risico analyse van de matchmaking, eventuele oproepen voor tegenstanders op onze sociale kanalen, controle van opgegeven fight records etc.

Communicatie en transparantie zijn sleutelwoorden voor ons. Een gala met een goede sfeer is een geslaagd gala. Het begeleiden van een gala onder auspiciën van de WMTA is alleen mogelijk wanneer de organisator in het bezit is van een geldige promotors licentie. Deze kan worden verkregen op aanvraag. Na scanning bij de gemeente waarin u gaat organiseren, het invullen van een korte vragenlijst en het conformeren aan de door de Vechtsport Autoriteit opgestelde kernwaarden kunt u uw aanvraag doen. Voor een promotors licentie moet minimaal een verklaring omtrent gedrag kunnen worden overlegd die niet ouder is dan 6 maanden.

Daar waar mogelijk maken we ook (video) opnamen van de evenementen. Deze kunnen ter beschikking van de promotor worden gesteld en/of gebruikt worden bij eventuele protesten.

De WMTA streeft ernaar om:

  • Op het tijdstip te beginnen dat op de poster of in de publicaties vermeld staat.
  • De weging plaats te laten vinden op de afgesproken tijd, sportscholen die te laat komen zullen niet worden gematched als daar geen goede reden voor is.
  • Gym’s die herhaaldelijk vechters leveren die niet op gewicht zijn of zonder geldige reden verstek laten gaan zullen worden berispt of bestraft, dit in overleg met de Nederlandse Vechtsport Autoriteit.
  • Alleen deelnemers te plaatsen die in het bezit zijn van een VA nummer (of een zogenaamd digitaal paspoort bezitten) en aangesloten zijn bij gyms met een VA keurmerk!

Enkele huishoudelijke regels:

  • De jeugd weegt niet in ondergoed (de vechters kleden zich thuis al om in vechttenue)
  • Er worden geen foto’s of film opnames van de jeugd gemaakt tijdens het wegen
  • De dokter heeft een aparte ruimte waar hij zijn medische check kan uitvoeren
  • Uitslagen worden gepubliceerd op deze site, de uitslagen zijn voorzien van klasse en gewicht (dit is het gemiddelde van de twee vechters zoals zij staan vermeld in het vechtpaspoort)
  • Aan de ring wordt niet gediscussieerd over uitslagen, dat kan na het evenement of schriftelijk (via mail)
  • Van schelden, bedreigingen of fysiek wangedrag wordt altijd melding gemaakt bij de Vechtsport Autoriteit